E Shtune, 3. nentor 2012.

Shtator,kredia jep shenja gjallërimi.

TV Scan

Autori: Renato Hysenllari

Shtator, kredia jep shenja gjallërimi

Vjeshta ka nisur me lajme të mira për kreditimin e ekonomisë. Pas tre muajsh radhazi rënie, gjatë muajit Shtator portofoli iu kredisë për ekonominë u rrit me mbi pesë miliardë lekë. Sipas të dhënave të Bankës së Shqipërisë, totali i kredisë për ekonominë arriti në 557.2 miliardë lekë. Gjithsesi, ritmet e rritjes vjetore të kreditimit ngelen të ulëta dhe në fund të Shtatorit ishin në nivelin 5.5%. Pavarësisht nga kjo, rikthimi i rritjes së kreditimit është sinjal pozitiv, sidomos po të kemi parasysh se këtë herë ishte i shpërndarë, si në segmentin e bizneseve, ashtu edhe në atë të individëve.

Totali i kredisë për biznesin gjatë Shtatorit u rrit me afro 4 miliardë lekë, ndërsa kredia për individët me pak më shumë se një miliard lekë. Në veçanti, kredia për indivdë njohu rritjen e parë që nga muaji Mars i këtij, pavarësisht se me bazë vjetore vazhdon të jetë në rënie. Pas rritjes së shpejtë gjatë muajve të verës, depozitat bankare në Shtator njohën një rritje modeste me rreth 300 milionë lekë. Totali i depozitave arriti në 930.3 miliardë lekë, me një rritje vjetore prej 8.4%. Pas muajsh të tërë që ekonomia shqiptare po priret drejt kursimit, të dhënat e muajit Shtator rrisin shpresat se aktiviteti i ndërmjetësimit financiar do të jetë më i orientuar në kreditim.

Vazhdimi i kreditimit të ekonomisë në këtë periudhë krize është jetik për të ruajtur rritjen ekonomike, por edhe për të ruajtur një sistem bankar të fortë dhe të shëndetshëm.

pas
  • Kërkim
  • Kërkim i shpejtë
Kërko

shembuj:
apartament me qira Tiranë 
bli shtëpi Durrës
shes apartament Emri i agjensisë

Ankande publike

Këndi im

Vetemprona.com

Prona dhe Agjenci Pronash ne nje vend

izdelava kABI d.o.o.

Rr. Shkëlqim Fusha
Pall. GBI
1001 Tiranë, Shqipëri
Tel.: +355 (4) 2444024 Mob.: +355 69 2031900
Web: www.vetemprona.com
E-mail: info@vetemprona.com

InfoPoint

Kjo faqe përdor Cookies për performancë dhe përvojë më të mirë për përdoruesit. A pranoni të përdorni Cookies?

Mëso më shumë

Cookies në faqen tonë

Çfarë është Cookie?

Një cookie është një pjesë e vogël e të dhënave e dërguar nga një faqe interneti dhe e ruajtur në shfletuesin e një përdoruesi, ndërsa një përdorues po shfleton një faqe interneti. Kur përdoruesi shfleton të njëjtën faqe interneti në të ardhmen, të dhënat e ruajtura në cookie mund të merren nga faqja e internetit për të njoftuar faqen e internetit mbi aktivitetin e mëparshëm të përdoruesit.

Si i përdorim cookies?

Një vizitë në këtë faqe mund të gjenerojë llojet e mëposhtme të cookie.

Cookies rreptësisht të nevojshme

Këto cookies janë thelbësore për t'ju mundësuar të lëvizni në faqen e internetit dhe të përdorni veçoritë e tij, siç janë qasja në zona të sigurta të faqes. Pa këto shërbime cookie që keni kërkuar, si shporta e blerjeve apo e-faturimi, nuk mund të ofrohen.

2. Cookies të performancës

Këto cookie-t mbledhin informacion rreth mënyrës se si vizitorët përdorin një faqe interneti, për shembull, cilat faqe vizitorët shkojnë më shpesh, dhe nëse marrin mesazhe gabimi nga faqet e internetit. Këto cookies nuk mbledhin informacion që identifikon një vizitor. Të gjitha informatat që këto coockies mbledhin janë të grumbulluara dhe anonime. Përdoret vetëm për të përmirësuar funksionimin e një faqe interneti.

3. Funksionaliteti i cookies

Këto cookies lejojnë faqen e internetit të kujtojnë zgjedhjet që bëni (të tilla si emri juaj i përdoruesit, gjuha ose rajoni në të cilin ndodheni) dhe të ofrojnë veçori të zgjeruara dhe më personale. Për shembull, një faqe interneti mund të jetë në gjendje t'ju japë raportet lokale të motit ose lajmet e trafikut duke ruajtur në një cookie rajonin në të cilin ndodheni aktualisht. Këto cookies mund të përdoren gjithashtu për të kujtuar ndryshimet që ju keni bërë në madhësinë e tekstit, fontin dhe pjesë të tjera të faqeve web që ju mund të personalizoni. Ato gjithashtu mund të përdoren për të ofruar shërbime që keni kërkuar të tilla si shikimi i një video ose komentimi në një blog. Informacioni që këto cookie mbledhin mund të bëhen anonim dhe nuk mund të gjurmojnë aktivitetin tuaj të shfletimit në faqet e tjera të internetit.

4. Cookies të targetuara dhe reklamash

Këto cookies përdoren për të shfaqur reklamat më relevante për ju dhe interesat tuaja. Ato përdoren gjithashtu për të kufizuar numrin sesa herë e shihni një reklamë, si dhe për të ndihmuar në matjen e efektivitetit të fushatës reklamuese. Ato zakonisht vendosen nga rrjetet e reklamave me lejen e operatorit të internetit. Ato ju kujtojnë se ju keni vizituar një faqe interneti dhe ky informacion është ndarë me entitete të tjera si reklamuesit. Shumë shpesh, cookie-t e targetuara ose reklamuese do të lidhen me funksionalitetin e faqes të ofruar nga entiteti tjetër.

Menaxhimi i cookie

Cookies mund të menaxhohen përmes cilësimeve të shfletuesit të internetit. Ju lutem, shihni shfletuesin tuaj si të menaxhoni cookies.

Në këtë faqe, gjithmonë mund të aktivizoni / çaktivizoni cookies në seksionin e menusë "Menaxhimi i cookies".

Menaxhimi i faqes

Kjo faqe menaxhohet nga:

Vetemprona.al