E Shtune, 24. nentor 2012.

Cannon:Titujt e pronësisë problem për bizneset britanike

TV Scan

Autori: E.Dosku

Klima e biznesit në Shqipëri nuk është ndër më të mirat, pasi ekzistojnë disa probleme që frenojnë investimet e huaja dhe në këtë fushë ka shumë për tu bërë.

Klima e biznesit në Shqipëri nuk është ndër më të mirat, pasi ekzistojnë disa probleme që frenojnë investimet e huaja dhe në këtë fushë ka shumë për tu bërë. Ambasadori i Mbretërisë së Bashkuar në Tiranë, Nicholas Cannon, tha për RTV SCAN se, problemi kryesor që hasin bizneset e këtij vendi është mungesa e titujve të qartë të pronësisë. Ambasadori shprehet se ka mjaft biznese britanike që operojnë në Shqipëri dhe që kanë dëshirë të zgjerojnë aktivitetin e tyre, por duhen marrë masa për të krijuar një klimë sa më të favorshme.

“Çështja e të drejtës së pronësisë ka qenë gjithnjë një problem në Shqipëri. Mungesa e titujve tëqartë të  pronësisë është problem për bizneset që duan të operojnë këtu. Sa më shpejt të përmirësohet situata në këtë drejtim, aq më mirë do të jetë,” tha Cannon. Një problem tjetër me të cilën përballen investitorët e huaj në Shqipëri, është zbatimi i i ligjit dhe respektimi i kontratave. Ambasadori britanik në Tiranë kërkon përmirësime edhe në këtë drejtim.

“Problem tjetër madhor  është zbatimi i ligjit dhe respektimit të kontratave. Vështirësia për të parashikuar vendimet e gjykatave  në çështjet që kanë të bëjnë me zbatimin e kontratave. Ky ka rezultuar të ketë qenë problem për investitorët në të shkuarën. Edhe në këtë drejtim, nëse përmirësohet situata do të keni numër në rritje të investitorëve të huaj, që të shfrytëzojnë të gjitha mundësitë që ofron Shqipëria për të bërë biznes,” shtoi ai. Ambasadori i Mbretërisë së Bashkuar mori pjesë në një aktivitet të organizuar nga Dhoma Britanike e Industrisë dhe Tregtisë, Tiranë. Në aktivitet ishin të pranishëm pjesëmarrës nga bizneset shqiptare dhe të huaja dhe studentë nga fakultete të ndryshme të vendit.

pas
  • Kërkim
  • Kërkim i shpejtë
Kërko

shembuj:
apartament me qera Tiranë 
bli shtëpi Durrës
shes apartament Emri i agjensisë

Ankande publike

Këndi im

Vetemprona.com

Prona dhe Agjenci Pronash ne nje vend

izdelava kABI d.o.o.

Rr. Shkëlqim Fusha
Pall. GBI
1001 Tiranë, Shqipëri
Tel.: +355 (4) 2444024 Mob.: +355 69 2031900
Web: www.vetemprona.com
E-mail: info@vetemprona.com

InfoPoint

Kjo faqe përdor cookies për performancë dhe përvojë më të mirë për përdoruesit. A pranoni të përdorni cookies?

Find out more

Cookies on our web page

What is Cookie?

A cookie is a small piece of data sent from a website and stored in a user's web browse while a user is browsing a website. When the user browses the same website in the future, the data stored in the cookie can be retrieved by the website to notify the website of the user's previous activity

How do we use cookies?

A visit to a this page could generate the following types of cookie.

Strictly necessary cookies

These cookies are essential in order to enable you to move around the website and use its features, such as accessing secure areas of the website. Without these cookies services you have asked for, like shopping baskets or e-billing, cannot be provided.

2. Performance cookies

These cookies collect information about how visitors use a website, for instance which pages visitors go to most often, and if they get error messages from web pages. These cookies don’t collect information that identifies a visitor. All information these cookies collect is aggregated and therefore anonymous. It is only used to improve how a website works.

3. Functionality cookies

These cookies allow the website to remember choices you make (such as your user name, language or the region you are in) and provide enhanced, more personal features. For instance, a website may be able to provide you with local weather reports or traffic news by storing in a cookie the region in which you are currently located. These cookies can also be used to remember changes you have made to text size, fonts and other parts of web pages that you can customise. They may also be used to provide services you have asked for such as watching a video or commenting on a blog. The information these cookies collect may be anonymised and they cannot track your browsing activity on other websites.

4. Targeting and advertising cookies

These cookies are used to deliver adverts more relevant to you and your interests They are also used to limit
the number of times you see an advertisement as well as help measure the effectiveness of the advertising campaign. They are usually placed by advertising networks with the website operator’s permission. They remember that you have visited a website and this information is shared with other organisations such as advertisers. Quite often targeting or advertising cookies will be linked to site functionality provided by the other organisation.

Cookie management

Cookies can be managed via the web browser settings. Please, see you browser help how to manage cookies.

On this site you can always turn cookies on/off on menu item “Cookie Management”.

Website management

This website is managed by:

Vetemprona.com